Slide background

Quines tècniques utilitza?

Fitoteràpia

El nombre de substàncies mèdiques de la MTX no ha parat d’augmentar en els últims 2000 anys. Algunes substàncies actualment utilitzades a la MTX s’originen del Sud-Est asiàtic, India, l’Est-Meridional i les Amèriques. El primer text sobre les Matèries Mèdiques fou publicat a la Dinastia Tang l’any 659 i contenia 844 entrades (Táng Bên Câo). Després va venir el Zhèng Lèi Bên Câo publicat l’any 1108, que és el text de la Dinastía Song que conté 1596 substàncies. Però el text més famós sobre Matèria Medica Xinesa fouBên Câo Gang Mú, publicat pel gran Herbolari xinés Li Shi-Zhen l’any 1596 que incloïa 1892 substàncies mèdiques: 1173 provinents de plantes, 444 provinents d’animals i 275 minerals. El llibre ha estat traduït a més de 60 idiomes. El successor modern d’aquest valuós text, escrit en 10 volums després de 25 anys de compilació, fou publicat l’any 2002 i inclou 9000 entrades. D’altra banda, la vasta majoria de substàncies només tenen un interès local. L’edició oficial de Matèria Mèdica Xinesa de l’any 2002 inclou 544 substàncies d’ús comú.

Els exercicis físics

Quan hom comença a practicar exercici físic per a ficar-se en forma, simplement se sol preocupar per enfortir els músculs. Segons la teoria de la MTX i el Qì Gong,(qualsevol pràctica o estudi relacionat amb el  que requereixi molt temps i esforç) es necessari energitzar el cos, estimular la ment i incrementar la circulació del  (qualsevol tipus d’energia capaç de manifestar força i poder). Si es realitza un entrenament adequat, naturalment s’obtindrà salut física. Però, si s’exercita més del compte, energitzarà en excés el cos i sobreexcitarà la ment i el , cosa que farà tornar el cos físic massa Yang (positiu) i debilitarà els òrgans interns. Normalment es ressalta l’exercici i l’entrenament del cos físic, però és desconeix l’equilibri de l’energia interior,(), que està relacionada amb les emocions i el cultiu de la pau espiritual. Per disfrutar d’una salut verdaderament bona s’ha de tenir un cos sa, una ment sana i, també una circulació del Qi constant i equilibrada. L’aspecte intern arriba a través de la meditació i dels exercicis de Qì Gong . La paraula Gong s’utlitza freqüentment en lloc de Kung Fu, que significa energia i temps.

Acupuntura i Moxibustió

L’Acupuntura i Moxibustió, és una teràpia particular i pròpia de la Xina que es va originar en èpoques remotes. Per ser una tècnica de fàcil aplicació ha tingut un ús molt ampli i una ràpida eficàcia, també és molt segura i econòmica i és molt ben acollida per la massa popular. Des de l’antiguitat l’han adoptat altres països i s’ha guanyat la confiança de la gent. L‘acupuntura tracta les malalties mitjançant la inserció a la pell d’agulles metàl·liques de cos llarg i punta fina, en llocs determinats (punts), aplicant certs mètodes de manipulació per a produir al pacient sensacions de dolor, entumiment, distensió o pesadesa, amb el fí de curar les enfermetats. La Moxibustió tracta la malaltia cauteritzant moxa. Consisteix en aplicar cons o cigars encesos fets de fulles seques i mòltes d’una planta anomenada Artemisa sobre determinades regions de la superfície corporal a fi de curar la malaltia.

Dietètica Xinesa

La Dietoteràpia és la ciència que es refereix al tractament de les malalties incidint en la ingesta d’aliments comuns o amb propietats medicinals. Els aliments són necessaris per mantenir l’activitat diària i contenen diversos nutrients essencials per a la vida i aporten energia. L’art de la Dietoteràpia inclou primerament la investigació de la naturalesa dels aliments per a la prevenció i tractament de les enfermetats. La Dietoteràpia inclou també dos aspectes essencials: el desenvolupament de les tècniques de cuinar els aliments i l’estudi de nous aliments amb potencial terapèutic. Els antics mestres taoistes van investigar sobre la dietètica medicinal amb el propòsit de la longevitat. Aquests mètodes s’anomenen Fu Shi Fu Er i és un aspecte de l’ “Alquímia Exterior”. Per tradició, els metges d’aquesta escola continuen utilitzant aquest mètodes.

Massatge i Manipulacions

El massatge inclou dos aspectes: un és l’auto-massatge, i l’altre aspecte consisteix en donar massatge a una altra persona per relaxar-la o curar-la.

El massatge xinès s’anomena generalment “An Mo” que significa “pressionar i fregar”. El massatge xinès es forma al voltant d’aquestes dues tècniques principals, encara que naturalment intervenen moltes altres. El massatge xinès es pot dividir en 4 categories principals: Pu Tong An Mo (massatge general o de relaxació), els seus objectius són simples; Tui Na An Mo (massatge d’empènyer i pessigar), el seu objectiu és el tractament de lesions. Aquest tipus de Tui Na es practica molt a les Arts Marcials per al tractament de lesions durant l’entrenament; Yang Xue An Mo (massatge de pressionar punts), utilitza els principis de l’acupuntura per a l’estimulació dels punts. També es sabut que estimulant amb força aquestes cavitats es pot perjudicar l’òrgan intern relacionat; dada de màxima importància per als Artistes Marcials. Qi An Mo (massatge Qi) també se l’anomena “Wai Qi Liao Fa” que significa “curar amb el Qi extern” i que es tradueix com a “curació Qi Gong“. Aquest terme significa que el massatge es realitza pel moviment del Qi i no pel contacte. Per tant, és molt important tenir molta habilitat amb el Qi Gong abans de realitza la curacióQi.